Vi ste ovdje : Naslovnica

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Osnovali smo „Celiko centar“

za pomoć osobama s glutenskom enteropatijom.

Grad Zagreb je nama, nacionalnoj udruzi 2007. godine predao ključeve prostora od 207 m² u Tomašićevoj 10 u Zagrebu. Taj smo veoma zapušten prostor zajedno sa Gradom i donatorima građevinski uredili i uz pomoć donatora napola opremili.

Na pomoći, u svemu dobrom što se je u zadnjih godinu dana dogodilo za HDC i oboljele od celijakije, najviše možemo zahvaliti Gradu Zagrebu i Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi RH, tvrtkama Podravka d.d, Dr. Schär, G-M Pharma; pojedinim članovima Hrvatskoga društva za celijakiju...


Opširnije...
 
Tjedan svjesnosti o celijakiji

Krovna nacionalna udruga i ove godine od 14. do 21. lipnja pokreće svoj nacionalni program za zaštitu osoba s celijakijom koji realizira već niz godina u suradnji s hrvatskim institucijama i lokalnim udrugama celijakičara pod nazivom “Tjedan svjesnosti o celijakiji“.

Molimo sve koji mogu pomoći kako bi se informativni mediji i Hrvatske medicinske institucije više pozabavili ovom bolešću.

Neliječena celijakija za posljedicu ima mnoge bolesti (i smrtonosne). Problemi su veliki.

Apel na Ministarstvo zdravstva

– tražimo hitno donošenje nacionalnog programa za zaštitu osoba s celijakijom u Hrvatskoj.

Tih dana više se pozabavimo poraznom statistikom vezano uz ovu bolest i ljudima koji stoje iza tih brojki.

 
Internacionalni dan celijakije
17. svibnja je Internacionalni dan celijakije pod motom: „6 od 7 oboljelih ne zna da ima celijakiju“.

Po europskim istraživanjima oko 45000 osoba u Hrvatskoj zahvaćeno je celijakijom, a europski prosjek pravilno dijagnosticiranih je tek 15%. Prosječno na sto osoba jedan ima celijakiju. O prepoznavanju ove kameleonske bolesti, o jedinoj terapiji te bolesti striktnoj doživotnoj bezglutenskoj dijeti mnogi liječnici i dijetetičari veoma malo znaju.
 
Program primarne prevencije celijakije ProjektCD

- znanstvenici iz deset europskih zamalja uključujuć i Hrvatsku udružili su se sa udrugama oboljelih kako bi zajedno istražili povećan rizik

- ispitajmo mogućnost pokretanja tolerancije na gluten u djece s rizikom na celijakiju

opširnije

 
OBAVIJEST O ORGANIZACIJI ZNANSTVENE STUDIJE

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI ZNANSTVENE STUDIJE 

LABORATORIJA ZA KEMIJU HRANE I PREHRANU

PREHRAMBENO-BIOTEHNOLOŠKOG FAKULTETA, SVEUČILIŠTA U ZAGREBU, PIEROTTIJEVA 6, 10000 ZAGREB 

Pozivamo Vas na sudjelovanje u znanstvenom projektu “Prehrana, homocistein i kvatileta koštanog tkiva”. Tema projekta je praćenje utjecaja prehrane i određenih nutrijenata na zdravlje kosti žena starijih od 45 godina i u osoba s kroničnim bolestima probavnog sustava (celijakija, Crohnova bolest i ulcerozni kolitis).

Opširnije...
 
Više...
«« Početak « Prethodna 11 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 61 - 66 od 66