Vi ste ovdje : Naslovnica

Prijava






Zaboravili ste šifru?
CELIJAKIJA

CELIJAKIJA

 

Kronična upalna bolest tankog crijeva uzrokovana glutenom koja za posljedicu ima bolesti raznih organskih sustava i psihe, te višestruko povećanu smrtnost.  

Udio oboljelih u populaciji: od 0,5 do 3%. Prepoznato: tek oko 4 % oboljelih.

Od prepoznatih tek do 3 %  ima ispravnu dijetoterapiju!

Opširnije...
 
USKORO! EDUKATIVNE RADIONICE KUHANJA!

U svijetu prehrane bezglutenski je pokret poprimio velike razmjere. Značajan, sve veći broj ljudi ima problema sa glutenom. Moguće je izbaciti gluten iz svakodnevne prehrane ili smanjiti ga na najmanju moguću mjeru i očuvati zdravlje.


EDUKATIVNE RADIONICE KUHANJA!


Za sve koji žele znati više o bezglutenskoj hrani i kuhanju!

Povratite zdravlje i ostanite zdraviji – pomaže prehrana bez glutena!

 

Oko 5% ljudi s raznim zdravstvenim tegobama i rijetki prepoznati s  celijakijom i potrebom izostavljanja glutena trebaju saznati

više o bezglutenskoj hrani i kuhanju hrane bez glutena!

 Radionice se sastoje od predavanja i kuhanja. Svima su korisne a posebno intolerantnima, s celijakijom ili alergičnima na gluten. Tek do 3% potrebitih zna dovoljno o ovoj zdravstvenoj dijeti.

 muffini

Radionica će biti namijenjena svim osobama koje imaju:

·         Intoleranciju na gluten

·         Alergiju na pšenicu

·         Celijakiju

·         Osobama koje se žele hraniti bez glutena

 

 

U svijetu je Bezglutenski pokret poprimio velike razmjere jer značajan broj ljudi ima probleme sa glutenom u prehrani. Nemoguće je u potpunosti izbaciti gluten iz svakodnevne prehrane, ali je moguće, ovisno o problemu ga smanjiti na najmanju moguću mjeru i očuvati zdravlje.

 

Teorijski dio

45-60min

Interaktivno predavanje

Radionice kuhanja

120-180min

Sudjeluju svi polaznici

 

Bit ćemo slobodni obavijestiti Vas o temi predavanja i kulinarskog dijela radionice – uskoro!

mala

EDUKATIVNE RADIONICE održavati će se u Celiko centru, Tomašićeva 10, Zagreb

Za dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte:

E: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

M: 098 738 576

 
Treći međunarodni simpozij bezglutenskih proizvoda (žitarica i pića)
Treći međunarodni simpozij na bezglutenskih proizvoda od žitarica i pića održati će se u Beču, 12-14.Lipnja, 2013.

U organizacijskom dijelu simpozija su  Odjel za Znanost i tehnologije o prehrani (DFST), Sveučilište prirodnih I životnih znanosti (BOKU), u suradnji sa Udrugom za znanost I tehnologije o žitaricama.

Simpozij Bezglutenskih proizvoda će trajati tri dana, te će obuhvatiti cijeli lanac opskrbe hranom od poljoprivrede preko analitičkih obrada I procesiranja hrane I njihov utjecaj na potrošače i industriju.

Simpozij je namijenjen znanstvenicima u skoro svim područjima, stručnjaka u području celijakije, medicinskom osoblju, prehrambenoj industriji, dobavljačima I trgovcima. Navedenu skupinu profesionalaca pozivamo na simpozij u svrhu uključenja  u raspravu vezanu za aspekt glutena, bezglutenskih proizvoda i prehrane.

 

Gluten free 2013 symposium

 

gfcakes

 

 
Izrada bezglutenskih krafni
Poštovani,

Pozivamo Vas u Celiko centar dana 12.02.2013. da dođete i da se družimo uz izradu bezglutenskih krafni!
Svi koji žele kupiti bezglutenske krafne ili naučiti izradu bezglutenskih krafni mogu doći u Celiko centar od 10:00 - 13:00 nadolazeći utorak.
Bezglutenske krafne se mogu naručiti i prije dolaska u Celiko centar, ali je potrebno napraviti predbilježbu na broj mobitela 098 738 576.

krafne
 
HDC od sada i na Facebooku!
Od sada pratitet vijesti iz svijeta celijakije i na našoj Facebook stranici :)

Postavljajte pitanja, objavljujte vijesti, raspitajte se za sve što vas zanima vezano za gluten.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 37 - 42 od 66