Vi ste ovdje : Naslovnica
DANI OTVORENIH VRATA CELIKO CENTRA 12. I 13. LIPNJA 2013.

Cilj: široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provodi Hrvatsko društvo za celijakiju, a koji su financirani iz javnih izvora.

   

Osnovno područje rada Hrvatskog društva za celijakiju: Potpora oboljelima od kronične bolesti celijakije i osobama sa nepodnošljivošću glutena, prevencija brojnih oboljenja. 

Opširnije...
 
AKTIVNOSTI U TJEDNU SVJESNOSTI O CELIJAKIJI 2013

 

Svaki dan....na štandu Hrvatskog društva za celijakiju na početku Gajeve ulice u Zagrebu, pokraj hotela Dubrovnik od 11 do 21 sat:

•informiranje o celijakiji – pisani materijali i savjetovanje

•primanje predbilježbi za testiranje krvi na celijakiju

•degustacija bezglutenskih proizvoda     

Opširnije...
 
NAJAVA TJEDNA SVJESNOSTI O CELIJAKIJI 2013.

  

Brojne su posljedice opasne bolesti celijakije!  Spriječimo ih, najavljujemo   

Tjedan svjesnosti o celijakiji  2013.  13. do 19. svibnja

Celijakija – neprepoznat javnozdravstveni problem  

Članice Europske asocijacije oboljelih od celijakije (AOECS) obilježavaju ove godine

Međunarodni dan celijakije 18. 05. 2013. godine

 

Celijakiji je česta bolest u odraslih i djece! Ima je najmanje 1 od 100 stanovnika. Problem je što je prepoznata tek u 2-3% oboljelih, a pravilno liječena samo kod oko 1 % prepoznatih! Zastrašujuće veliki broj  neinformiranih liječnika opće prakse nema pacijenata sa celijakijom. 

          

Opširnije...
 
CELIJAKIJA

CELIJAKIJA

 

Kronična upalna bolest tankog crijeva uzrokovana glutenom koja za posljedicu ima bolesti raznih organskih sustava i psihe, te višestruko povećanu smrtnost.  

Udio oboljelih u populaciji: od 0,5 do 3%. Prepoznato: tek oko 4 % oboljelih.

Od prepoznatih tek do 3 %  ima ispravnu dijetoterapiju!

Opširnije...
 
USKORO! EDUKATIVNE RADIONICE KUHANJA!

U svijetu prehrane bezglutenski je pokret poprimio velike razmjere. Značajan, sve veći broj ljudi ima problema sa glutenom. Moguće je izbaciti gluten iz svakodnevne prehrane ili smanjiti ga na najmanju moguću mjeru i očuvati zdravlje.


EDUKATIVNE RADIONICE KUHANJA!


Za sve koji žele znati više o bezglutenskoj hrani i kuhanju!

Povratite zdravlje i ostanite zdraviji – pomaže prehrana bez glutena!

 

Oko 5% ljudi s raznim zdravstvenim tegobama i rijetki prepoznati s  celijakijom i potrebom izostavljanja glutena trebaju saznati

više o bezglutenskoj hrani i kuhanju hrane bez glutena!

 Radionice se sastoje od predavanja i kuhanja. Svima su korisne a posebno intolerantnima, s celijakijom ili alergičnima na gluten. Tek do 3% potrebitih zna dovoljno o ovoj zdravstvenoj dijeti.

 muffini

Radionica će biti namijenjena svim osobama koje imaju:

·         Intoleranciju na gluten

·         Alergiju na pšenicu

·         Celijakiju

·         Osobama koje se žele hraniti bez glutena

 

 

U svijetu je Bezglutenski pokret poprimio velike razmjere jer značajan broj ljudi ima probleme sa glutenom u prehrani. Nemoguće je u potpunosti izbaciti gluten iz svakodnevne prehrane, ali je moguće, ovisno o problemu ga smanjiti na najmanju moguću mjeru i očuvati zdravlje.

 

Teorijski dio

45-60min

Interaktivno predavanje

Radionice kuhanja

120-180min

Sudjeluju svi polaznici

 

Bit ćemo slobodni obavijestiti Vas o temi predavanja i kulinarskog dijela radionice – uskoro!

mala

EDUKATIVNE RADIONICE održavati će se u Celiko centru, Tomašićeva 10, Zagreb

Za dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte:

E: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

M: 098 738 576

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 37 - 42 od 64