Vi ste ovdje : Naslovnica
Aktivnosti i događanja Ispis E-mail
Administrator   

Radimo cijelo ljeto po redovno uredovnom vremenu.

Uredovno vrijeme Celiko centra

četvrtak od 13 do 20 sati
i petak od 09 do 17 sati.

Telefon u Celiko centru (u uredovno vrijeme) 01 4576 072

Kontakt u radni dan od 08 do 18 sati: 098 738 576, tel/fax:01 2916 281

ZA JAVNOST:  
-savjetovanja
 za otklanjanje sumnje na celijakiju ili pomoć kod dijagnostike i održavanja zdravlja s celijakijom.   


Spadate li ili ne u onih 11 neprepoznatih od 12 osoba s celijakijom? Saznati možete i spasiti zdravlje (život) na vrijeme! Dajemo smjernice za dijagnostiku celijakije.

Saznati možete najkraćim putem od sumnje do dijagnoze bolesti celijakije testiranjem na celijakiju visoko pouzdanim testom iz kapi krvi iz prsta (reagira na antitijela IgA i anti tTG). Cijena testa je 180 kn (usluga provođenja testiranja je besplatna i testirati se može u uredovno vrijeme Celiko centra).

- edukacije o specifičnostima terapije striktnom bezglutenskom zdravstvenom dijetom, dijeljenje (besplatnih) info materijala (letci, plakati, časopisi) javnosti i ciljanim skupinama: med.djelatnicima, dijetetičarima, novinarima, ugostiteljima

- organiziramo edukativne radionice: stručnjaka medicine, nutricionista, iskusnih terapeuta za bezglutensku prehranu, psihološke i razne druge prigodne radionice

Grupno savjetovanje je besplatno dok je pojedinačno potrebno najaviti i ugovoriti termin. Savjetovanja održavamo i izvan Celiko centra, po dogovoru.

ZA CILJANE SKUPINE:

- pružanje specifičnih informacija i podataka o glutenu u namirnicama (laboratorijske analize namirnica na gluten, izrada spiskova namirnica bez glutena).

- sveopsežni materijali o bolesti, o terapiji celijakije bez kojih je nemoguće provođenje striktne terapije

„Mapa materijala HDC“: Celiko info materijali konkretni i najnoviji podaci o sadržaju glutena u namirnicama, o pravima oboljelih u RH, recepti za pripremu namirnica sa specijalnim bezglutenskim brašnom, spiskovi menija, o provođenju dijetoterapije u posebnim okolnostima - na putu, u bolnici, izvan kuće...)

- učlanjenje u Nacionalno društvo za celijakiju i u njene podružnice osigurava - kontinuirani dotok podataka o specifičnostima dijetoterapije, pravilnu terapiju bolesti i olakšava održavanje zdravlja. Pristupnina HDC-u u 2012/2013 je 200 kn + 200 kn godišnja članarina (čak kroz oslobađanje plaćanja za socijalno ugrožene).


Oboljelima se pruža konkretna pomoć:
- okupljanja zbog razmjene iskustava, organizirano civilno djelovanje na provođenju brojnih projekata HDC-a, volontiranje, tečajevi, kreativne radionice izrade bezglutenskih namirnica koje održavamo drugi četvrtak u mjesecu od 17 sati (izrade bezglutenskog kruha, peciva, tjestenine, kolača i drugih pekarskih i slastičarskih proizvoda...), klupska druženja i zabave, rođendanska slavlja i druge radionice...Informacije i predbilježbe na mob. 098 738 576, tel/faks. 01 2916 28 e-poštom na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript u uredovno vrijeme Celiko centra utorak, petak od 10 do 13 sati , srijeda, četvrtak od 16 do 19 sati na tel. 01 4576 072
 
« Prethodna   Sljedeća »