Vi ste ovdje : Naslovnica
Poziv na uključenje Ispis E-mail
Ružica Lah   
Od liječnika do liječnika lutaju brojni oboljeli s problemom unošenja glutena i s neprepoznatom celijakijom. S brojnim, često krivim dijagnozama. Celijakija nije prepoznata kao velik javnozdravstveni problem u Hrvatskoj koji crpi naš novac i uništava ljude. Nekome je očito to u interesu. U 45 do 90 tisuća ljudi u Hrvatskoj (1 do 2 %) imaju ili će imati  brojne, veoma ozbiljne komplikacije neprepoznate,neliječene ili nepravilno liječene celijakije!  Boljim upoznavanjem sveobuhvatne, striktne bezglutenske dijetoterapije spriječiti se mogu mnoge, veoma opasne zdravstvene tegobe raznih organskih sustava i psihe!  Pretrage bi puno češće nego do sada trebali poticati liječnici svih specijalnosti.

Da bi se loša situacija s ovom bolešću u Hrvatskoj promijenila i spriječile brojne posljedice kameleonskog djelovanja ove veoma česte bolesti

od  22-28. svibnja 2015.  održat će se 
Tjedan svjesnosti o celijakiji
u Hrvatskoj
pod motom  “Upoznajmo štetnost i posljedice glutena i celijakije


- potičemo održavanje što većeg broja edukacija, predavanja,tribina, okruglih stolova i doedukacija stručnjaka, organiziranje rasprava, uključenje medija … provjerite program događanja na našem webu nekoliko dana prije početka Tjedna.

Pozivam institucije, pojedince, stručnjake. Uključite u akciju Tjedna celijakije svoje resurse. Zašto? Možda i zato, jer netko koga znate ima problem s glutenom… jer smanjujemo troškove i potičemo boljitak i zdravlje hrvatskih građana… zato jer je puno razloga za činiti dobro. 

                Hvala                                                    

 

Hrvatsko društvo za celijakiju, Zagreb, civilna organizacija na nacionalnom nivou

Ružica Lah, predsjednica      ruzica.lah(at)celijakija.hr   098 738 576
 
« Prethodna   Sljedeća »