Vi ste ovdje : Naslovnica
AKTIVNOSTI U TJEDNU SVJESNOSTI O CELIJAKIJI 2013 Ispis E-mail
HDC - Admir   

 

Svaki dan....na štandu Hrvatskog društva za celijakiju na početku Gajeve ulice u Zagrebu, pokraj hotela Dubrovnik od 11 do 21 sat:

•informiranje o celijakiji – pisani materijali i savjetovanje

•primanje predbilježbi za testiranje krvi na celijakiju

•degustacija bezglutenskih proizvoda     


13.05. ponedjeljak
-u 11 sati u Celiko centru, Tomašićeva 10, Zagreb
prezentacija i degustacija bezglutenskog kruha i drugih bezglutenskih proizvoda češke tvrtke „Nominal“ za osobe s celijakijom i njihove obitelji.

-u 17.00 sati u Hrvatskom liječničkom zboru, Šubićeva 9, Zagreb
Simpozij o celijakiji (u organizaciji Hrvatskog društva za celijakiju, Hrvatskog gastroenterološkog društva i Hrvatskog društva za kliničku prehranu)

Za zdravstvene djelatnike i javnost: „Celijakija – neprepoznat javnozdravstveni problem“ predavači: Doc.dr.sc. Silvija Čuković-Čavka, Dr.sc. Zrinjka Mišak, Prof.dr.sc. Branka Sinčić Mijandrušić, Prof.dr.sc. Nadan Rustemović Prof.dr.sc. Željko Krznarić, Dina Ljubas Kelečić, mr. pharm.14.05. utorak
na HTV1 u „Dobro jutro Hrvatska“ od 8 sati o celijakiji govore Ružica Lah i dr. sc. Marko Brinar u Celiko centru od 10 do 16 sati: probir na celijakiju - provjera prisutnosti celijakije brzim testom iz kapljice krvi
Predavanja od 17 sati:

o „Bezglutenska prehrana, kada i zašto?“ - Sanja Ćosić, dipl.ing.nutricionizma

o „Timski rad zdravstvenih djelatnika i civilnog društva u zbrinjavanju celijakije“ - Ružica Lah, predsjednica HDC, iskusan terapeut za bezglutensku prehranu

o „Žitarice i gluten u dohrani djece“ - Tena Niseteo, dipl.ing.preh.teh./klinička dijetetičarka15.05. srijeda
U Celiko centru od 17 sati radionica izrade bezglutenskih namirnica (kruh, kolači)


16.05. četvrtak
... u Celiko centru od 17 sati: • O celijakiji u djece - dr. sc. Oleg Jadrešin

• Pretrage za otkrivanje celijakije u odraslih - Prim. dr. sc. Marija Crnčević Urek

• Zbrinjavanje bolesnika s celijakijom - Ružica Lah, predsjednica HDC, iskusan terapeut za bezglutensku prehranu

• Rasprava i savjetovanje o probiru na celijakiju17.05. petak
u Celiko centru od 10 do 16 sati: probir na celijakiju - provjera prisutnosti celijakije brzim testom iz kapljice krvi savjetovalište za građanstvo18.05. subota Međunarodni dan celijakije u 2013.
Od 11 sati druženje s roštiljadom bez glutena na Jarunu (sjenice iza ograđenog bazena na jezeru). Pozivamo javnost da se prijavi za roštiljanje i zabavno-sportski program na otvorenom pod motom „Zdrava prehrana bez glutena„.POTREBNO JE ČEŠĆE POMISLITI NA CELIJAKIJU!

SVATKO NA SVOJ NAČIN MOŽE POMOĆI HRVATSKOM DRUŠTVU ZA CELIJAKIJU U NASTOJANJIMA DA SE BOLEST RANIJE OTKRIJE I PRAVILNO LIJEČI! BUDIMO PARTNERI U TOME!
 
« Prethodna   Sljedeća »