Vi ste ovdje : Naslovnica
Za povrat i održanje zdravlja uz CD Ispis E-mail
HDC - Admir   
Sadržaj
Za povrat i održanje zdravlja uz CD
Stranica 2
Stranica 3

                                                                                              HRVATSKO DRUŠTVO ZA CELIJAKIJU

                                   

                             Celiko centar, Tomašićeva 10,  Zagreb, Hrvatska 098 738 576

                              e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript  www.celijakija.hr


Imate li celijakiju, dermatitis herpetiformis ili drugu bolest koja zahtijeva striktnu bezglutensku prehranu za povrat i održanje zdravlja te sprječavanje brojnih štetnih posljedica važno je biti pravilno i pravodobno educiran. Štetnom hranom i neozbiljnošću u dijetoterapiji ozbiljno se ugrožava  zdravlje. Ni liječnik ni dijetetičar ne mogu sveobuhvatno informirati o terapiji ove bolesti. Ne mogu znati specifičnosti bezglutenske prehrane i detalje koje je neophodno znati! Ako tražite veze s drugim celijakičarima - mi možemo pružiti informacije o kontakt-osobama u vašem okružju.

Učlanjenjem u nacionalnu udrugu za celijakiju dobiva se sveobuhvatna pomoć.

 

Član udruge postaje se uplatom pristupnine 200 kn  i  godišnje članarine 200 kn (jedna je članarina za obitelj bez obzira na broj osoba s celijakijom u obitelji). Potvrdu o uplati (i pristupnicu) potrebno je dostaviti.  Hrvatsko društvo za celijakiju, Zagreb (HDC Zagreb) Tomašićeva 10;  broj računa:  2360000-1101309220 ;  model: 02   Poziv na broj:  evidencijski broj HDC ili OIB u „opis plaćanja“  pristupnina i članarina

Svjesni teške financijske situacije u Hrvatskoj omogućavamo dvije rate u dva uzastopna mjeseca. Kod uplate u ratama odmah ispunite obje uplatnice. Na prvoj  kod «opisa plaćanja» upišite:  «prva rata pristupnine i članarine»; a na uplatnici za slijedeći mjesec «druga rata pristupnine i članarine».

 

HDC je neprofitna, volonterska, humanitarna, nacionalna organizacija civilnog društva koja okuplja i udružuje oboljele od celijakije ili glutenske enteropatije svih dobnih i rodnih skupina te druge osobe čije stanje  organizma zahtijeva bezglutensku prehranu. Djeluje na cijelom području Republike Hrvatske i šire (članstvo prelazi i granice HR). Sa članstvom komunicira direktno, putem pošte, internetom, telefonom...

Uspješno i neprekidno djeluje od 1991. godine. Punopravni je član Europskog udruženja za celijakiju AOECS. Stručnjaci - liječnici, dijetetičari, nutricionisti, prehrambeni i drugi stručnjaci, dio su tima HDC (dopredsjednica je uvijek liječnica) i najeminentniji čine Stručni odbor HDC. Zdravstvena civilna organizacija obavlja veoma koristan i neophodan posao, stvara uvjete za održavanja zdravlja, za pravilnu prehranu oboljelih i jedini lijek osoba koje ne podnose gluten. Stvara, vodi i koordinira svoje mnoge programe i projekte. S njima radi financiranja ide na javne natječaje. Prikuplja novac i sve potrebno za provođenje programa. Organizira edukativne radionice, savjetovanja, predavanja, testiranja na celijakiju, prodaju i nabavu specijalnih proizvoda, izradu bezglutenske hrane... Prikuplja podatke o glutenu u hrani, potiče i analiziranje proizvoda na gluten i sakuplja podatke i informira o svemu. Provodi javne manifestacije za podizanje svijesti o celijakiji. 
« Prethodna   Sljedeća »